Olejek różany jest najcenniejszym eterycznym olejkiem o niepowtarzalnym zapachu i właściwościach. Powstaje bez udziału jakichkolwiek składników chemicznych. A róże, z których pochodzi rosną tylko w Kazanlaskiej dolinie w Bułgarii. Unikalne właściwości olejku różanego i wody różanej znane ze starożytnych czasów z sukcesem wykorzystywane są do produkcji kosmetyków. Skutecznie oczyszczają i tonizują, nawilżają i utrzymują barierę hydrolipidową skóry.